wandeltochten door bos of langs de rivier

 

struintocht langs de Waal

Met maximaal 10 lopers dwaal je door de natuur van het ene punt naar het andere. De ene keer is dat door bossen en weiden, de andere keer langs de rivier de Waal. De afstand van de dagtochten varieert tussen 10 en 15 km, dus een redelijke fysieke conditie is wel belangrijk, maar omdat we regelmatig stoppen voor oefeningen, lunch, enz., vliegt de tijd voorbij. Je hebt niet het gevoel dat we 15 km hebben gelopen. De kortere tochten zijn vaak 5 km.

Rust in je hoofd
Soms volgen we een bestaand pad, soms struinen we door de natuur en bepalen we onze eigen weg. De oefeningen die we onderweg doen zijn bedoeld om tot rust te komen, om contact met jezelf en je omgeving te maken en om inzicht in jezelf te krijgen. Door de combinatie van bewegen, natuur en oefeningen komt je drukke geest tot rust, worden je zintuigen geactiveerd, oefen je je aandacht en maak je contact met je lichaam, je innerlijk en je omgeving. Je ervaart ruimte, rust en een gevoel van vrijheid. Hierdoor kunnen die heerlijk aanstekelijke aha-ervaringen ontstaan waardoor verandering mogelijk is.

Opgaan, blinken en verzinken

Spiegel van je ziel
De natuur is constant spiegel, symbool en raadgever van je ziel. De wandeling is gestructureerd rond een thema, vaak een universeel thema dat een menselijk grondpatroon vertegenwoordigt. Jouw eigen persoonlijke thema, een vraag waar je mee zit of een probleem waar je meer over wilt weten, kun je onderzoeken aan de hand van dat thema en de oefeningen. Ook het delen van ervaringen met je medewandelaars versterkt je bewustwordingsproces enorm.

 

Uitdagend
Een tocht langs de oever van de Waal is best avontuurlijk. De natuur wordt er bewust steeds meer aan haar lot overgelaten zodat het steeds verder verwildert. Dat is mooi, want daardoor zijn wij echt even helemaal uit ons dagelijkse leven. Bovendien biedt het ons op sommige plekken ook een echte wildernis-ervaring, een oerervaring die diep gaat. Je hoeft er dus niet voor naar het buitenland, het is in je eigen achtertuin.

Omdat zo’n 1-daagse fysiek en psychisch best intensief is, raden we je aan om de avond na de wandeling vrij te houden zodat je lekker kunt bijkomen en de indrukken van de dag kunt laten inzinken.

Agenda
Voor data waarop begeleide tochten zijn gepland, zie de agenda.
Eerst meer weten? Mail/bel me op info(at)earthyoursoul.nl / 06-123 747 69. Hier vind je een indruk van eerder gemaakte begeleide tochten langs de Waal: verslagen voorgaande tochten.

Kortere wandeling
Mocht je een hele dag wandelen te veel vinden of eerst kennis willen maken met deze manier van wandelen en in de natuur zijn, dan kunnen we ook een wandeling van een halve dag of paar uur organiseren. Het effect van kortere wandelingen is minder diepgaand dan één- of meerdaagse tochten, maar een goede manier om rustig te beginnen. Bel of mail me op 06-123 747 69 / info(at)earthyoursoul.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 

Boom strand uiterwaarde